Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Erkenningen en kwalificaties

erkenning anbos_logo fagt fagt
fagt fagt
   

De deeltijdopleidingen voor Schoonheidsspecialist, Pedicure en Medisch Pedicure zijn ingericht conform de uitgangspunten van de Beroepsgerichte Kwalificatiestructuur. Deze diplomeringen zijn erkend door de desbetreffende Brancheorganisaties.

De externe exameninstantie Exuive waaraan INSTITUUT KOSMOS haar examens uitbesteedt wordt erkend door de brancheorganisaties van Provoet en Anbos. 

De opleiding Schoonheidsspecialist leidt op voor het door de brancheorganisatie ANBOS erkende diploma Schoonheidsspecialist.

De opleiding Pedicure en Medische Pedicure bij Instituut Kosmos leidt op voor het door de branchorganisatie Provoet erkende Branchediploma Pedicure niveau-3  en Branchediploma Medisch Pedicure niveau-4.  Alleen door Provoet erkende opleiders kunnen een intentieverklaring voor de volgende periode van vier jaar aangaan. En alleen opleiders met een intentieverklaring kunnen opleiden voor het Branchediploma Pedicure en het Branchediploma Medisch Pedicure. Instituut Kosmos voldoet aan de kwaliteitseisen zoals beschreven in de intentieverklaring. waardoor Instituut Kosmos door Provoet erkend wordt als opleidingsinstituut. Alleen Pedicures en Medisch Pedicures met het door provoet erkende Branchediploma worden opgenomen in het diplomaregister. Niet door Provoet erkende scholen leiden alleen op voor het schooldiploma. Met een schooldiploma kunnen pedicures geen lid worden van Provoet.      

Deeltijdopleidingen komen niet in aanmerking voor studiefinanciering. 

Instituut Kosmos richt zich op zowel volwassenen als jongeren die een beroepsopleiding willen volgen die afgerond wordt met erkende diploma´s.

Cursisten voor de opleiding tot Sportmasseur en Wellnessmassage leggen het examen af bij het NGS, (Nederlands Genootschap van Sportmasseurs), waardoor zij na het behalen van het diploma lid kunnen worden van het NGS en daardoor licentiehouder.