Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Erkenningen en kwalificaties

erkenning anbos_logo fagt fagt
fagt fagt
   

De deeltijdopleidingen voor Schoonheidsspecialist, Pedicure en Medisch Pedicure zijn ingericht conform de uitgangspunten van de Beroepsgerichte Kwalificatiestructuur. Deze diplomeringen zijn erkend de desbetreffende Brancheorganisaties.

De externe exameninstantie waaraan INSTITUUT KOSMOS haar examens uitbesteedt Exuive voldoet aan de door KIWA gestelde eisen. 

Deeltijdopleidingen komen niet in aanmerking voor studiefinanciering.

INSTITUUT KOSMOS richt zich op zowel volwassenen als jongeren die een beroepsopleiding willen volgen die afgerond wordt met erkende diploma´s.

De opleinding Schoonheidsspecialist leidt op voor het door de brancheorganisatie ANBOS erkende diploma Schoonheidsspecialist.

De opleiding Pedicure en Medische Pedicure leidt op voor het door de branchorganisatie Provoet erkende diploma Pedicure en Medisch Pedicure.  

Cursisten voor de opleiding tot Sportmasseur en Wellnessmassage leggen het examen af bij het NGS, (Nederlands Genootschap van Sportmasseurs), waardoor zij na het behalen van het diploma lid kunnen worden van het NGS en daardoor licentiehouder.