Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Stichting Opleidingsinstituut Kosmos

jijwijsucces groot

Jij hebt het talent, wij de capaciteiten daar iets van te maken. Bij ons staat het vakmanschak  voorop.  

Door persoonlijke aandacht leren in eigen tempo en leuke praktijkgerichte lessen zorgt Instituut Kosmos voor een goede aansluiting op het beroepen veld 

Bij Stichting Opleidingsinstituut Kosmos word je gestimuleerd om je kennis, vaardigheden en attitude te ontwikkelen en uit te diepen, om daarmee een gedegen professionele basis te verwerven voor de uitoefening van je beroep en vakmanschap.  

Onze inspanningen zijn er op gericht je persoonlijk aan te spreken op je specifieke talenten en kwaliteiten en deze verder te vormen zodat je met jouw vakmanschap en inzet een goede aansluiting vindt in het professionele beroepenveld en je plezier hebt in het uitoefenen van je beroep.

Wij houden rekening met je persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden. Je kunt kiezen voor je eigen studietempo en voor een studieprogramma waarin verschillende opleidingen gecombineerd kunnen worden.

In onze leeromgeving is de reële beroepspraktijkuitoefening het uitgangspunt. Onze praktijklessen zijn afwisselend, waarin zowel theorie als praktijk integraal aan de orde komen. Je werkt met modellen zodat naast de vaktechnische ook je professionele uitstraling en attitude de nodige aandacht krijgen.

Zet nu je eerste stap op weg naar succes en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek of kom naar onze open dag of avond.


ALGEMEEN
Stichting Opleidingsinstituut Kosmos is een particulier opleidingsinstituut en heeft leslocaties in Maastricht en Kapel Avezaath (Tiel) Sedert 1985 verzorgen wij hoogwaardige, opleidingen voor huid- en lichaamsverzorgende beroepen voor jongeren en volwassenen die beroepsmatig werkzaam willen zijn als Schoonheidsspecialist, Pedicure, Medisch Pedicure, Allround Masseur, Beautywellness Specialist, Allround Nagelstylist en Allround Visagist. Tevens verzorgen wij opfris- en bijscholingscursussen.

Ons motto "Jij + Wij = Succes" staat garant voor een beroepsgerichte opleiding waarin naast het verkrijgen van de theoretische en praktische vaardigheden voor het vakgebied tevens extra persoonlijke aandacht wordt gegeven aan uw professionele attitude en vorming. In onze leeromgeving is de reële beroepspraktijkuitoefening het uitgangspunt. Onze opleidingen met diploma-erkenning staan hoog aangeschreven in Nederland met een aantoonbaar hoog slagingspercentage van onze cursisten.

ABN AMRO Foundation en Instituut Kosmos Nederlandse winnaars van de Employee Volunteering Award 2011

In 2011 zijn grootbedrijven, het MKB en overheden opgeroepen om deel te nemen aan de European Employee Volunteering Award 2011. Deze Award is in het licht van het Europese Jaar van de Vrijwilliger in het leven geroepen door Business in the Community International en wordt gesponsord door de Europese Commissie. In Nederland werd de prijs georganiseerd door Community Partnership Consultants in samenwerking met MVO Nederland. De Volunteering Award beloont bedrijven die vrijwilligersprogramma's inzetten als bijdragen aan de inzetbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt door het ontwikkelen van hun competenties. De Award voor overheden richt zich op programma's en maatregelen die bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkervrijwilligerswerk in het algemeen. In Nederland zijn de winnaars ABN AMRO Foundation voor de categorie grootbedrijven en Stichting Opleidingsinstituut Kosmos voor de categorie MKB. De gemeente Amsterdam was de enige overheidsinzending.

De jury bestond uit prof. Lucas Meijs, hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en ondernemingen en Strategische filantropie aan de RSM Erasmus Universiteit en Eerde de Swart, Manager Nationaal Stimuleringsprogramma voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen van MVO Nederland. Er deden 22 Europese landen deden 136 bedrijven en 7 overheden mee aan de competitie. Stichting Opleidingsinstituut Kosmos werd als een voorbeeld beschouwd van een bedrijf dat zich met jongerenwerk, scholen en zorginstellingen in de eigen omgeving inzet voor jongeren die tussen wal en schip zijn geraakt. Met inzet van middelen en personeel leiden zij jongeren op om hun droom te verwezenlijken, verder te gaan met school of werk te vinden. 

Instituut Kosmos spant zich binnen het kader van verantwoord en maatschappelijk ondernemenrschap in om buiten het reguliere opleidingsprogramma onze studenten te betrekken bij het verrichten van vrijwilligerswerk. Zo geven onze studenten samen met docenten uit ons instituut regelmatig behandelingen in verzorgingstehuizen.     

De voordelen van Stichting Opleidingsinstituut Kosmos

 • Branche-erkende erkende beroepsopleiding voor Schoonheidsverzorging en Voetverzorging
 • Geaccrediteerde beroepsopleidingen (van belang voor vergoeding behandelkosten door zorgverzekeraars) voor Specialisaties Schoonheidsverzorging en Medisch Pedicure,
 • Voordelig thuisstuderen in combinatie met praktijklessen op school
 • Een inspirerende lesomgeving, waarin we respectvol met elkaar omgaan
 • We werken zowel individueel als met kleine groepen
 • Alle examens worden bij voorkeur bij Stichting Opleidingsinstituut Kosmos afgenomen
 • Het instituut kan bij diverse opleidingen zorgen voor modellen waar leerlingen op werken en oefenen.
 • Er kan een beroep worden gedaan op cursisten om een eigen model mee te nemen, indien geen oefenmodellen van de school beschikbaar zijn.
 • Een vast kernteam van bevoegde docenten, die het beroep uitoefenen dat ze doceren
 • Extra trainingsdagen voorafgaande aan de examens
 • Bijlessen bij leerproblemen in de aanvangsperiode
 • Flexibele mogelijkheden voor aanvang en instroming
 • Concurrerende prijzen en soepele betalingsvoorwaarden
 • Een zeer compleet pakket van studiematerialen zonder extra bijkomende kosten achteraf
 • Parkeermogelijkheden en goede busverbindingen

                 Opleidingen

Specialisaties schoonheidsverzorging

Specialisaties voetverzorging

Cursussen

Workshops

Als u meer informatie wilt ontvangen over de verschillende opleidingen kijk dan verder op deze site door op de onderwerpen te klikken of per e-mail kontakt op te nemen met Stichting Opleidingsinstituut Kosmos.