Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Hotstone massage

Duur: 1 avond
Dag:  donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur 

 

Algemeen

Hotstone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant; Het is op dit moment één van de meest populaire behandelingen in kuurcentra, massagepraktijken en schoonheidsinstituten.

Toch is de massage met ‘hete stenen' geen nieuwe uitvinding van de laatste jaren.
Reeds in de oudheid maakten Perzen, Grieken en Romeinen tijdens een bezoek aan het lokale badhuis gebruik van stenen om elkaar te masseren. Men wist toen al dat hierdoor spierpijn, kwetsuren en ongemakken verholpen konden worden. Enkele jaren geleden deed de Hotstone massage opnieuw zijn intrede in de westerse wereld, en met groot succes.

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 tot 60 graden. De warmte afkomstig van de stenen geeft een diepe ontspanning. Het gewicht van de stenen geeft een druk met effect op de spieren.

De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid. Hotstone wordt als eerste toegepast voor het weldadige effect.

Daarnaast wordt het ook gebruikt bij:

  • stress en spanningen
  • spierproblemen en spanningen
  • vermoeidheid
  • gewrichtsproblemen
  • slechte doorbloeding
  • Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan een hotstone massage verlichting bieden.

De workshop is praktisch van aard, in het kort komen ook de geschiedenis, het verschil tussen basalt en lava en de verschillende verwarmingsmogelijkheden en - apparaten aan de orde.

Start cursus in onderling overleg