Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Opleiding Wellness Massage

Duur: 1 jaar 
Dagen:  donderdagavond 19.00-22.00 uur.
Extra's:  Start in overleg
Locatie: Eindhoven

 

Algemeen

De opleiding Wellnessmassage leidt u op tot een volwaardig en gediplomeerd masseur. U kunt vervolgens aan de slag bij een wellnesscenter of spa. Of uw eigen praktijk beginnen. De gebruikte technieken zijn voornamelijk afkomstig uit de klassieke westerse massage.

Start opleiding

De eenjarige avondopleiding tot wellnessmasseur start jaarlijks in oktober. 

 

Theorie & praktijk

In de theorielessen leert u de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam kennen. Onze ervaren en goed onderlegde docenten vertalen deze stof op boeiende wijze naar de praktijk van alledag. In ons praktijklokaal leert u de fijne kneepjes van het vak. U maakt kennis met de verschillende massagetechnieken voor de rug, nek, armen en benen. Specifiek voor de wellnessmassage leert u ook aanvullende massagetechnieken voor de buik en het gezicht.

NGS-examen

De opleiding Wellnessmassage bereidt u voor op het NGS-examen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Dit is de enige officieel door de overheid erkende instantie in Nederland, gelieerd aan het NOC*NSF.

Beroepenveld

Na het behalen van uw diploma bent u in staat is om zelfstandig een praktijk te voeren. Daarnaast kunt u ook in fitnesscentra en sauna's aan de slag als wellnessmasseur. Bent u avontuurlijk ingesteld? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een baan als wellnessmasseur op een cruiseschip!