Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Opleiding Allround Beautywellness Specialist

sv
dagopleiding in 26 weken, 1 lesdag van 5 uur per week, incl. 1 x per twee weken praktijksimulatie van 3 u
Lesdagen in overleg-
-
Maastricht en Kapel Avezaath (Tiel)

            

 

Klik hieronder op één van de tabbladen voor meer informatie over deze opleiding.

 

Algemeen

Algemeen

Wij zijn een particulier opleidingsinstituut met vestigingen in Maastricht en Kapel-Avezaath (Tiel). Sedert 1985 verzorgen wij erkende opleidingen voor huid- en lichaams-verzorgende en welzijnsbevorderende beroepen voor jongeren en volwassenen.

Wij staan garant voor een gedegen beroepsgerichte opleiding waarin naast het verkrijgen van de kennis en vaardigheden voor het vakgebied en het ondernemerschap, extra persoonlijke aandacht wordt gegeven aan de professionele attitude en vorming van onze studenten.

In onze leeromgeving is de reële beroepspraktijkuitoefening het uitgangspunt. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten kunnen werken aan de vervulling van hun ambities en gedurende het opleidingstraject een portfolio en beroepshouding ontwikkelen waarmee zij straks succesvol kunnen doorstuderen, een droombaan vinden of als ondernemer aan de slag kunnen gaan.

Contextrijk leren en werken aan opdrachten van en in de praktijk zijn hierbij cruciaal. Instituut Kosmos volgt de ontwikkelingen en veranderingen in het beroepenveld intensief. Wij participeren in de overlegorganen en werkgroepen van de diverse branche- en vakgerichte beroepsorganisaties en houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepenveld en de eisen die aan het beroepsonderwijs worden gesteld.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Introductie

Introductie

Als Beautywellness Specialist geef je diverse beauty behandelingen gericht op de uiterlijke verzorging in combinatie met ontspannende klassieke gelaats- en lichaamsmassages. Gedurende deze behandelingen worden verschillende technieken toegepast en verzorgingsproducten gebruikt. Deze wellnessbehandelingen kun je ook aanbieden in de vorm van arrangementen voor diverse sectoren in de wellnessbranche. De beleving van een professionele verzorging door de Allround Beautywellness Specialist draagt zo bij tot het algehele gevoel van welbevinden en welzijn van de klant.

Wat doe je?

Vanuit je ondernemerschap (binnen een bedrijf of eigen salon) bedenk, ontwikkel en introduceer je wellness-arrangementen. Daarbij maak je creatief gebruik van de wellnessfaciliteiten die het bedrijf beschikbaar stelt of wilt stellen.

Als Beautywellnessspecialist komen klanten bij jou voor verzorgende ontspannende massages en cosmetische en wellnessbehandelingen op lichaam en gelaat. Je adviseert en verkoopt (cosmetische) producten en geeft gespecialiseerde behandelingen voor uiterlijke verzorging.

Wat moet je kunnen?

Je moet niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met mensen en collega´s kunnen omgaan. Je moet zelfstandig, zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken. Je kent het bedrijf waarin je werkzaam bent, de (on)mogelijkheden die er zijn en de regels die gelden. Gastvrijheid, service en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel.

Meestal inventariseer en bespreek je de klantwensen en geef je informatie over de diverse behandelingen en van welke arrangementen eventueel gebruik kan worden gemaakt. Het gaat daarbij om wat de klant wilt. De vraag bepaalt het aanbod. Daarna ondergaat de klant de wellness- en lichaamsverzorgende behandelingen. Aan het eind verkoop je de klant eventueel nog producten die je op basis van je bevindingen aan kunt raden. Je weet precies welke producten van toepassing zijn en hoe de klant daarmee kan omgaan.

Je verricht ook vaak receptiewerkzaamheden, bijv. afspraken plannen, telefoon beantwoorden, voorraden bestellen, betalingen ontvangen, etc. Je houdt ook de praktijkruimtes en instrumenten schoon en netjes en je houdt de klantgegevens bij.

Waar werk je?

Je kunt zowel in loondienst of als zelfstandige je beroep als Beautywellnes Specialist gaan uitoefenen. Je bent breed inzetbaar voor wellnessbedrijven en instellingen waarin je werkzaam bent, zoals spa –, wellness- en fittnesscentra, verzorgingshuizen, recreatieresorts, beautysalons, hotels, cruiseschepen, sauna´s, beauty-farms, sportclubs en dergelijke.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Programma

Programma

De opleiding heeft een doorlooptijd van 30 weken, met 1 lesdag van 6 uur per week inclusief 1 x in de 2 weken praktijksimulatie van 3 uur. Op deze dagen geeft je behandelingen in de praktijk waarbij je de opgedane kennis en praktische vaardigheden onder begeleiding kunt toepassen op cliënten.

Ontwikkelingsportfolio

Gedurende het opleidingstraject legt je een portfolio aan van de behandelde lesstof, verrichte behandelingen en uitgevoerde en beoordeelde opdrachten.

Stage (vrijwillig)

Het verdient aanbeveling om gedurende de opleiding indien mogelijk ook externe stage te lopen bij een wellnessbedrijf. De bedoeling is dat je als student beroepsvaardigheden en een goede werk- en beroepshouding ontwikkelt.

Studie

    Het lesprogramma omvat de modules theorie en praktijk van:
  • Beauty- en Wellnessbehandelingen
  • Gelaat- en lichaamsmassage
  • Ondernemen en Hospitality
  • Psychologie en Coaching

Proeve van bekwaamheid

De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Tussentijds zijn toetsen en evaluatie-momenten om te kijken naar de studievoortgang en naar persoonlijke ontwikkelpunten. Alle toetsen worden op de school afgenomen.

Diplomering

Na een positieve beoordeling van de uitgevoerde opdrachten, proeven van bekwaamheid en portfolio ontvangt je het Kosmos Vakdiploma Allround Beautywellness Specialist en het Vakdiploma Allround Massage.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Vooropleiding & Kosten

Vooropleiding en kosten

Vooropleiding

Voor de deeltijdopleiding Allround Beautywellness Specialist is vooropleiding op middelbaar niveau gewenst. Deelname en inschrijving aan deze opleiding wordt voorafgegaan door een intakegesprek. Belangrijke dan uw vooropleiding zijn uw motivatie, gedrevenheid, een klantvriendelijke attitude, collegiale instelling en het willen excelleren in het beroep.

Kosten

Vraag de informatiebrochure aan voor meer informatie over de opleiding en het kostenplaatje. via www.instituut-kosmos.nl/brochure-aanvragen.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Locaties en Data

Locaties en Startdata

Contactgegevens / Postadres

Stichting Opleidingsinstituut Kosmos 
Postbus 289
6130 AG Sittard

KvK nummer: 17173692
IBAN: NL37ABNA0403520282
BIC: ABNANL2A
Website: www.instituut-kosmos.nl
E-mail:
   

Hoofdvestiging Maastricht

St.Opleidingsinstituut Kosmos (correspondentie via postadres)
Sint Annalaan 60, 6217 KC Maastricht

Dependance Tiel
(correspondentie via postadres)
St. Opleidingsinstituut Kosmos , Provinciale weg 3, 4013 CL Kapel Avezaath
De school is gehuisvest in gebouw Megapoint.  

Let op:
Gelieve bij correspondentie bij voorkeur gebruik te maken van de e-mail mogelijkheid. Tijdens de lessen zijn we niet altijd telefonisch bereikbaar

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn er open dagen, moet ik me daarvoor aanmelden?

Op onze website vindt u steeds de eerste volgende open dagen, u hoeft zich daarvoor niet aan te melden. U kunt vrijblijvend de open dagen bezoeken. Wij hebben op elke open dag altijd een persoonlijk gesprek met u.

Kan ik ook een persoonlijke afspraak maken?

U kunt altijd (liefst per mail) een persoonlijke afspraak maken. Wij nemen dan hiervoor met u contact op. Vermeld in uw mail altijd uw telefoonnummer en tijd waarop u bereikbaar bent.

Hoe meld ik me aan voor de opleiding?

Voor de opleiding kunt u zich online aanmelden via onze website www.instituut-kosmos.nl/inschrijven. U ontvangt dan van ons een bevestiging en informatie over het vervolgtraject.

Wanneer starten de opleidingen?

De opleidingen starten bij voldoende deelnemers en in onderling overleg.

Zijn de opleidingen erkend?

Het Vakdiploma Allround Beautywellness Specialist betreft een nieuwe opleiding en wordt uitsluitend door Instituut Kosmos vertrekt. De vaktechnische en beroepsmatige vaardigheden zijn afgeleid van en worden onderwezen overeenkomstig de richtlijnen van de verschillende brancheorganisaties, zoals NGS voor wellness- en sportmassage en KOC voor de opleiding schoonheidsspecialist. Voor de vakopleiding Allround Beautywellnes Specialist kunnen externe examens worden aangevraagd voor kosmetische hand- en voetnagel verzorging.

Kan ik studiefinanciering krijgen?

Deeltijdopleidingen voor branchediploma´s en vakdiploma´s komen niet in aanmerking voor studiefinanciering/-lening.

Hoe wordt geëxamineerd?

Toetsen en proeven van bekwaamheid worden verzorgd door Instituut Kosmos. Deze vinden plaats op de locatie van de school.

Gelden opleidingskosten per jaar of voor de gehele geplande looptijd van de studie?

De opleidingskosten gelden voor de gehele duur van de eenjarige opleiding.
Bij verlenging van de studieduur kunnen extra lesgelden worden berekend. De opleidingskosten kunnen in termijnen voldaan worden.

Moet ik boeken en materialen zelf bestellen?

In de pakketkosten zijn alle benodigde boeken en materialen inbegrepen. De school zorgt er voor dat u deze bij aanvang van de studie ontvangt.

Kan ik op school ook producten kopen?

Op school kunt u tegen gereduceerd tarief producten aanschaffen.

Is het dragen van beroepskleding tijdens de lessen verplicht?

Tijdens de lessen bent u verplicht de vereiste beroepskleding te dragen. U kunt deze bij de introductie van de opleiding uitzoeken en bestellen.

Waar kan ik mijn auto kwijt?

Er is in de buurt van de school voldoende parkeergelegenheid.

Is de school bereikbaar voor openbaar vervoer?

Er stoppen verschillende buslijnen voor of in de buurt van de school.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Vervolg cursussen

Vervolgopleidingen

Het vakdiploma Allround Beautywellness specialist biedt goede perspectieven voor vervolgopleidingen voor branchediploma´s : Schoonheidsspecialist, Sportmasseur, Wellness-masseur en voor de vakdiploma´s Allround Visagist en Allround Nagelstylist en Manicure. 

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

 

Vraag de brochure aan Inschrijven Opendagen Contact opnemen