Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Electrisch ontharen diath + blend

Duur:  10 dagdelen
Dagen:  in overleg
Start:  In overleg

Algemeen
Het principe van elektrisch ontharen berust op de werking van elektrische stromen. Met behulp van een naald wordt een elektrische stroom in de haarfollikel gebracht. Daardoor worden de cellen van de wanden en/of de bodem van de haarfollikel vernietigd, zodat er geen haargroei vanuit de follikel meer kan plaatsvinden. De schoonheidsspecialist heeft twee gangbare methoden tot zijn/haar beschikking: de Blend-methode en de Diathermie-methode. Hij/zij kent de oorzaken van overbeharing, de psychische invloed ervan op de mens, bepaalt de doelstelling van de behandeling, maakt een prognose van de behandelingsduur, voert de behandeling uit en controleert de reactie van het behandelde huidgebied.

Inhoud

  • Anatomie, fysiologie en pathologie van de haren
  • Invloeden en kennis van elektrische stroom
  • Indicaties en contra-indicaties voor definitieve ontharing
  • Aanleren van genoemde ontharingstechnieken
  • Voor- en nabehandeling bij elektrisch ontharen

De schoonheidspecialist die in het bezit is van het diploma Elektrisch ontharen diathermie/-blend methode biedt haar cliënt de mogelijkheid in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandelkosten door de zorgverzekeraar.

Duur:
10 dagdelen
Lesdagen in overleg

Naast de lessen is de cursist verplicht veel te oefenen op deze technieken, want zonder voldoende oefenuren is het niet mogelijk het examen met succes af te ronden.

Vooropleiding
Diploma schoonheidspecialist

Examens
De examens worden afgenomen door het Kwaliteitscentrum Uiterlijke verzorging te Utrecht of bij Exuive te Amerstfoort. Bij voldoende resultaat ontvangt u het diploma.