Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Huidverbeteringsmassage

Duur:  8 dagdelen van 3 uur
Dagen:  in overleg
Extra's:  -
 

Specialisatie Huidverbeteringsmassage

Algemeen

In deze specialisatie leert de schoonheidsspecialist het begrijpen en toepassen van speciale technieken voor bindweefselmassage en pincementmassage met als doel het bevorderen van de huidverbetering en het stimuleren van de doorbloeding, zuurstoftoevoer en afvoeren van afvalstoffen van de huid. Dit bevordert de aanmaak van collageen en elastine met als resultaat een gladde, strakke en toch veerkrachtige huid. Deze massages werken ontspannend op de gelaatspieren en is zeer geschikt voor het behandelen van huidverklevingen, littekens en rimpels.

Aanvang en duur lesprogramma 

Het lesprogramma omvat 8 dagdelen van 3u en een dagdeel voor het proefexamen. 
Lesdagen worden in overleg vastgesteld. De aanvang van de opleiding is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Minimaal zijn hiervoor 5 deelnemers nodig. Indien dit niet haalbaar is dan wordt u daarover 10 dagen vóór aanvang van de lessen op de hoogte gesteld.  

Programma

Inhoud theorie

  • Kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van huid- bindweefsel en zenuwstelsel.
  • Indicaties, absolute en relatieve en relatieve contra-indicaties
  • Huidzones en bindweefselzones, intensiteitskeuze en anamnese en segmentaal onderzoek
  • Advisering en kuurbehandelingen 

Inhoud praktijk 

  • Anamnese
  • Onderzoek en diagnose
  • Opbouw van de massage en overgangsvormen
  • Toepassen specifieke grepen en technieken bindweefselmassage en pincement

Werkwijze

Tijdens de lessen is de cursist verplicht een oefenmodel mee te nemen. Daarnaast dient ook thuis veel geoefend te worden met de aangeleerde technieken, want zonder voldoende oefenuren is het niet mogelijk het examen met succes af te ronden. De te stellen eisen en te hanteren criteria voor de oefenmodellen tijdens de lessen en voor het examenmodel wordt in de lessen behandeld en wordt toegepast op de oefenmodellen en het examenmodel dat u voor de lessen meeneemt. Als de situatie inzake het examenmodel tussentijds is veranderd dan blijft de examenkandidaat zelf daarvoor verantwoordelijk.

Vereiste minimale vooropleiding

Branchediploma-niveau-3 of MBO-niveau-3/4 diploma Schoonheidsverzorging.

Procedure Examinering

Het examen wordt afgenomen door het erkende examenbureau Exuive te Amersfoort. Bij voldoende aantallen wordt op school geëxamineerd. U dient zich uiterlijk 4 weken voor de examendatum daarvoor bij Instituut Kosmos aanmelden. Indien de examendatum door het examenbureau gewijzigd wordt, dan wordt u daarvan direct op de hoogte gesteld en wordt de nieuwe datum doorgegeven. 

Het vereiste examengeld dient vooraf bij inschrijving voor het examen op school te worden voldaan. U ontvangt hiervoor een bewijs/kwitantie van betaling, tenzij dit al eerder voldaan is. Instituut Kosmos verwittigt Exuive van uw inschrijving. Wij ontvangen van Exuive bevestiging van uw deelname en over de datum, locatie en tijdstip waarop u aanwezig moet zijn om deel te nemen aan het examen. U dient voor het betreffende examen een goedgekeurd examenmodel mee te nemen. Deze wordt vooraf aan het examen door de examinatoren beoordeeld. Indien uw model wordt afgekeurd, dan wordt dit met redenen omschreven en kan niet meer deelgenomen worden aan het examen. U blijft u het volledige examengeld verschuldigd, dit wordt niet gerestitueerd. U kunt tegen het besluit in beroep gaan bij de examencommissie van Exuive, zie daarvoor hun website.

Na het behalen van een voldoende examenresultaat ontvangt u binnen enkele weken het door de ANBOS erkende diploma.

Kosten

Inschrijfgeld                 €   75,00 (eenmalig)
Cursusgeld                   € 590,00 (of 2 x € 300,00)
Syllabus                       €   95,00
Examengeld theorie      € 100,00
Examengeld praktijk     € 275,00