Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Schoonheidsspecialist of Pedicure in 8-9 maanden

Naast de dag- en avondopleidingen in deeltijd kunt u ook kiezen voor om thuis voorde theorie te studeren voor het erkende Branchediploma Schoonheidsspecialist (20 lesmodules praktijk) of het voor het erkende Branchediploma Pedicure (14 lesmodules praktijk), vanaf uw start om de andere week of volgen rooster.  

De thuisstudieopleiding betreft een gecombineerde opleiding met het thuis studeren van de theorie en het volgen van de praktijklessen op school. Met de theorie kunt u direct starten. De praktijklessen starten in onderling overleg. De duur van de opleiding is 8-9 maanden. Het systeem van thuisstuderen maakt het voor u makkelijk om te studeren op het moment en plaats waar u dat uitkomt. Tijdens de praktijklessen kunt u met al uw vragen terecht kunt en wordt door de docent dieper op de lesstof ingegaan. De studie leidt op voor het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist (Anbos) of Pedicure (Provoet). Bij de thuis-studie is wel discipline vereist voor het bestuderen van de theorie en vooral ook het veelvuldig thuis oefenen van de aangeleerde vaardigheden tijdens de praktijklessen op school.  

Ons lesprogramma is ingericht overeenkomstig het branchekwalificatiedossier Schoonheidsspecialist of Pedicure, waarin de vereiste beroepsgerichte kwalificaties beschreven staan voor het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist of branchediploma Pedicure.

Na het behalen van de formele theorie-toetsen, het met goed gevolg afleggen van de proeven van bekwaamheid, alsmede een voldoende beoordeling van het ondernemersportfolio, ontvangt men het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist, (ANBOS) of Pedicure (Provoet).

De theorie-examens, de proeven van bekwaamheid en de beoordeling ondernemersportfolio worden op de schoollocatie afgenomen door een extern (Crebo en KIWA)) erkend examenbureau.

Informatieaanvraag

Vraag voor meer informatie naar onze brochure en prijslijst of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Ook bent u van harte welkom op onze open dagen.

ProVoet Logo RGB PayOfferkenning anbos logo